Hage og Utemiljø

Ferdigplen gjødsel

Gjødsel er viktig for å opprettholde og vedlikeholde kvaliteten på ferdigplenen din. Ved å tilføre næring jevnlig, får du rett og slett en sunnere og grønnere plen.

Gjødsel – sunn og nødvendig tilførsel av næring

Ferdigplen Gjødsel er en nitrogenrik fullgjødsel med lavt innhold av fosfor og moderat innhold av kalium. For at plenen din skal holde seg sunn og få et best mulig vekstgrunnlag, er det viktig at du gjødsler (og kalker) underlaget før du ruller ut ferdigplenen. Gjødsel og kalk sikrer et godt, sunt og næringsrikt jordsmonn – som grunnlag for gressveksten i ferdigplenen. Les mer om kalk her.

Gjødsel er viktig for vedlikeholdet av ferdigplenen

For å opprettholde kvaliteten på ferdigplenen er det også viktig at du gjødsler plenen i etterkant og med jevne mellomrom. Næringen som tilføres plenen bidrar til et godt vedlikehold – og sikrer kvalitet og vekstgrunnlag.

Når og hvordan bør det gjødsles?

Ferdigplen Gjødsel leveres i bøtter á 6 kg. Den tette emballasjen sikrer lang holdbarhet, noe som gjør at du kan fordele gjødslingen over tid.
Før legging av ferdigplen: Spre ut ca 3 kg Ferdigplen Gjødsel og ca 5-10 kg kalk pr. 100 m2.
Plenen bør deretter gjødsles med 3-4 kg Ferdigplen Gjødsel pr. 100 m2 om våren og 2 kg Ferdigplen Gjødsel eller kalksalpeter i begynnelsen/midten av juni.

Gjødslingen gjøres best før og under regnvær eller vanning.

Obs! Ikke la bøtten stå på gresset ved gjødsling, da det kan forekomme søl som kan føre til sviskader på plenen. Bruk egnet verneutstyr.

Sikkerhetsblad for Ferdigplen gjødsel (PDF)

Giftopplysningen, tlf.:  22 59 13 00.

Anbefalt tilbehør
  • Anbefalt tilbehør
kalk
LUKK

Norks Ferdigplen Kalk 25 kg

kr 170,00 inkl. MVA
plengjødsel
LUKK

Norks Ferdigplen Plengjødsel 6 kg

kr 199,00 inkl. MVA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *