Hage og Utemiljø

Ferdigplen kalk

kalk

Unngå mose i plenen

Kalk er viktig for ferdigplenen din. Du bør derfor med jevne mellomrom kalke plenen, for at den skal opprettholde kvaliteten og klare å holde mosen på avstand.

Med kalk unngår du mose i ferdigplenen

Kalken er et viktig bidrag til å holde plenen grønn og mosefri. Kalken øker pH-verdien i jorda – noe som motvirker spredning av mose. For at plenen din skal få et best mulig vekstgrunnlag, er det viktig at du bruker kalk (og gjødsel) på underlaget før du ruller ut ferdigplenen. Les mer om gjødsel her.

Kalk er viktig for vedlikehold av ferdigplenen

Før legging av ferdigplen: Spre ut ca 3 kg Ferdigplen Gjødsel og ca 5-10 kg kalk pr. 100 m2.

For å vedlikeholde ferdigplenen anbefales det å kalke hvert eller hvert annet år (avhengig av jordens surhetsgrad). Kalken bidrar til å opprettholde en sunn og riktig pH- verdi i jorda, og er det beste virkemiddelet for å opprettholde en ferdigplen uten mose. Anbefalt mengde av kalk for vedlikehold er 5-10 kg pr. 100 m2.

Når skal det kalkes?

Kalk bør aller helst benyttes tidlig om våren, og kan gjerne legges på snø eller spres på tidspunkter med regnvær. Dette sikrer at ferdigplenen ikke får skader, ved at kalken føres med vannet ned i jorda – og ikke blir liggende å ”svi” på ferdigplenen.

Obs! Ikke la sekken med kalk stå på gresset når du kalker. Da det kan forekomme søl, som kan føre til sviskader på plenen. Bruk egnet verneutstyr når du kalker.

Anbefalt tilbehør
  • Anbefalt tilbehør
plengjødsel
LUKK

Norks Ferdigplen Plengjødsel 6 kg

kr 199,00 inkl. MVA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *