Hage og Utemiljø

Ferdigplen

ferdigplen

Vår ferdigplen er dyrket i svært frodig jordsmonn. Næringsrik og fruktbar jord sikrer en ferdigplen av høy kvalitet.

Ferdigplen av høy kvalitet

Vår produksjon av ferdigplen foregår på Jølsen gård i Fet kommune, og har de best tenkelig vekstvilkår – der jordsmonnet er gammel havbunn fra istiden. Dette betyr næringsrik og fruktbar jord, som gir de beste vekstforholdene en ferdigplen kan ønske seg.

 
Ferdigplenens gressblanding er viktig

Vår ferdigplen har en gressblanding bestående av to sorter:

 • ca. 70% Engrapp
 • ca. 30% Rødsvingel.

Engrapp har stor slitestyrke og en god legeevne – dersom skader på ferdigplenen oppstår. Gressorten er dessuten svært bestandig mot kulde.

Rødsvingel bidrar til fylde og farge i ferdigplenen, og trives godt under tørre forhold og på mindre næringsrik jord.

Kombinasjonen gir en ferdigplen av svært god kvalitet. Gresset i vår ferdigplen har en også høy tetthet – som vil hjelpe til å redusere spredning av ugress i ferdigplenen senere.

Slik produserer vi ferdigplen

Vår ferdigplen produseres på store arealer, og plenen gjødsles, klippes og vannes jevnlig for å dyrke fram et kvalitetsprodukt vi kan stå inne for. Etter 18-24 måneders vekstperiode skjæres ferdigplenen opp med maskin – i størrelse 40cm x 250cm og med en tykkelse på ca 2 cm. Ferdigplen er ferskvare – og leveres på rull.

 
Bruksområder for ferdigplen

Villahager, parker og idrettsplasser er kanskje de mest kjente bruksområdene for ferdigplen. Men også uteområder i barnehager og skoler, veiskråninger, hus- og hyttetak, samt områder utsatt for erosjon er eksempler på steder hvor ferdigplen kan benyttes med stort hell.

 
Hvordan du legger ferdigplen

Legging av ferdigplen er enkelt. En hage på 300m2 legges lett på en dag. Vi har laget informasjonsfilmer for hvordan du legger ferdigplen – uansett om du skal legge den på jord, eksisterende plen eller steintomt. Vi tar deg trygt gjennom alle fasene, og informasjonsfilmene om legging av ferdigplen kan du se her.

Hvis du ønsker det, kan vi også gjøre jobben med å legge ferdigplenen for deg!

  kalk
  LUKK

  Norks Ferdigplen Kalk 25 kg

  kr 170,00 inkl. MVA
  plengjødsel
  LUKK

  Norks Ferdigplen Plengjødsel 6 kg

  kr 199,00 inkl. MVA

  Related Posts

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *